Sentralt ledningseierregister

Få oversikt over hvem som eier ledninger i din kommune, og hva slags avtale de ulike netteierne har med Geomatikk.

Netteiernes avtaler med Geomatikk avgjør hvilke tjenester som er tilgjengelig i Ledningsportalen.

Oslo

Vårt sentrale ledningseierregister gir en oversikt over de ulike ledningseiere i den enkelte kommune. Du får her oversikt over:

  • Ledningseierne som Geomatikk utfører tjenesten for
  • Ledningseiere som Geomatikk videreformidler henvendelser til
  • Ledningseiere som må kontaktes direkte.

Geomatikk gir opplysninger om ledningsnettet på vegne av omlag 190 netteiere i Norge. Denne tjenesten omfatter også kabelpåvisning. For noen netteiere har vi en enkel videreformidlingsavtale. Det betyr at vi videreformidler graveaktivitet til netteieren. I tillegg fins det netteiere som Geomatikk ikke har avtale med.

Det sentrale ledningseierregisteret skal omfatte samtlige av netteierne i Norge - både de vi har avtale med, og de vi ikke har avtale med.

Geomatikk kan ikke garantere for at oversikten er komplett.

Har du tips om netteiere som ikke er oppgitt i oversikten? Meld i fra om feil eller mangler til

geomatikk2017_webb-8007178

Netteier? Vi vil ha deg med på laget!

Beskytt din infrastruktur mot graveskader, og få full oversikt over arbeid nære dine ledninger via våre løsninger! 

Har du spørsmål?

Hvilke regler gjelder i min kommune?

Det er over 350 kommuner i Norge, og mange av disse har ulike regler for graving i både privat og offentlig grunn. I en del kommuner vil du få informasjon fra oss tilknyttet de ulike retningslinjene når du bestiller en Gravemelding/kabelpåvisning. Men felles for alle kommuner er at du leverer en gravesøknad i forkant før gravearbeidet settes i gang, dersom du skal grave i offentlig grunn.

Dersom du er en privatperson kan det være at du må levere en gravesøknad selv om du bare skal grave i privat grunn. De fleste kommuner har også en egen kommunal graveinstruks. Denne omhandler hovedsakelig graving på kommunens eiendom.

I Ledningsportalen kan du søke om grave- og arbeidstillatelse, og registrere VA/Sanitærmelding for over 70 kommuner i Norge. Les mer om offentlige søknader her.

Kommuner vi ikke har avtale med må du selv ta kontakt med direkte. Du er selv pliktig til å undersøke om hvilke regler som gjelder i din kommune.

Uavhengig av kommunens regler, er du pliktig til å undersøke om det finnes nedgravde ledninger der du skal grave. Dette kalles en Gravemelding og registreres enkelt i Ledningsportalen. 

Hva koster det å bruke Ledningsportalen?

Å opprette bruker i Ledningsportalen er kostnadsfritt – enten du er privatperson eller tilhører en bedrift. De ulike tjenestene vi tilbyr gjennom portalen har ulike priser. Se her for en fullstendig oversikt.

FØLG OSS

Følg oss på sosiale medier!

Få viktige nyheter, nyttig informasjon, og invitasjoner til arrangementer, rett i innboksen med Geomatikks bransjebrev.

Ledningsportalen-small-logo2

Kundeservice telefon

09146
91509146

Teknisk support

810 33 400
support@geomatikk.no