Dersom du ikke tilhører en infrastruktureier eller veimyndighet kan du nå få en begrenset tilgang til KGrav. Du vil ikke se infrastruktur, men kan melde inn egne prosjekter. Vær oppmerksom på at flere kommuner krever at det er ledningseier som melder inn sitt prosjekt i KGrav.

Se vår brukerveiledning som beskriver hvordan du oppretter en plan i KGrav! Denne videoen er nyttig for både for autoriserte utbyggere i KGrav eller utbyggere eller privatpersoner som skal melde inn arbeidet i KGrav.

Se vår brukerveiledning som beskriver hvordan du følger opp en plan i KGrav! Denne videoen er nyttig for både for autoriserte utbyggere i KGrav eller utbyggere eller privatpersoner som har meldt inn arbeidet i KGrav.

I Sandefjord kommune skal følgende arbeider som berører offentlig regulert, kommunal veigrunn, registreres og koordineres i KGrav:

  • Arbeid som er over 40 meter.

Ledningseiere har ansvar for å koordinere sine planer, og vegmyndighet godkjenner koordineringen.

Ved feilrettingssituasjoner og arbeid som medfører oppgraving mindre enn 40m, søkes gravetillatelse direkte.

Løyve etter vegloven § 32 gjelder kun kommunalt offentlig vegareal. Traseer som ønskes lagt utenfor kommunalt vegareal, dvs. på privat grunn, i park og friområder, kommunale eiendommer samt riks og fylkesveier, må lednings-/kabel eier(e) innhente nødvendige tillatelser fra eier av grunn samt andre myndigheter.

For saksbehandler gjelder følgende endringer:

  • endring av tekst i godkjenningsbildet
  • mulighet for mellomlagring av status i saksbehandlingen
  • saksbehandler kan overstyre status på en plan

For alle brukere gjelder følgende endring:

  • fanen med notater markeres med utropstegn dersom det er notat på en plan

Det har til tidligere vært krav om personlig oppmøte for å få utlevert tilgang, og vi går nå over til utlevering via Digipost for elektronisk signering.

Nytt bestillingsskjema for tilgang til KGrav finner du her, se nederst på siden.

  • Skjemaet sendes på vanlig måte til support@geomatikk.no med «Bestilling av bruker til KGrav» i emnefeltet.
  • Dersom brukeren ønsker en fysisk kodenøkkel, må det oppgis adresse for sending av kodebrikken.
  • Geomatikk AS vil sende dokumentet «KGrav kvittering for tilgang» til brukers epostadresse via Digipost for elektronisk signering.
  • Dokumentet inneholder brukernavn, passord, vilkår for bruk og taushetserklæring.
  • Dokumentene signeres elektronisk med BankID eller tilsvarende, og bruker vil deretter få en epost med informasjon om kodenøkkel.

Administrator hos ledningseier må fortsatt sørge for at brukere har gjennomgått autorisasjonssamtale med IKT sikkerhetsleder (vil i praksis ofte være samme person som innehar rollen Administrator).

Ved spørsmål, vennligst kontakt Support:
E-post: support@geomatikk.no
Telefon: 810 33 400, tastevalg 2
Åpningstiden er hverdager 08:00 – 16:00