Stedfesting og innmåling av ledninger i bakken – la oss gjøre det for deg!

Felttekniker på innmålingsoppdrag åpen grøft

Er du graveentreprenør som legger ledninger og annen infrastruktur i bakken på vegne av en netteier? Da har du sikkert fått med deg at det nå er nye krav til registrering og innmåling av ny infrastruktur som graves ned i bakken.

Hovedpoenget med den nye ledningsregistreringsforskriften er at ledninger og infrastruktur i grunn, sjø og vassdrag skal stedfestes og dokumenteres bedre og med mer informasjon enn tidligere.

Nå skal alle nye ledningsanlegg (med noen unntak) stedfestes på åpen grøft eller byggegrop. Visste du at vi i Geomatikk AS kan fikse dette for deg før du fyller igjen grøfta?

Vi rykker ut for innmåling når du trenger oss

Vi har feltteknikere i store deler av landet som dermed har kort reisevei til de fleste innmålingsoppdrag, og kan utføre innmåling både på åpen og lukket grøft. Det betyr at vi sparer tid og ressurser for deg.

Vi kommer ut på kort varsel, og har du større anlegg hvor du ikke har mulighet til å la hele grøfta stå åpen mens du venter på oss, kommer vi gjerne innom anlegget flere ganger og følger fremdriften i prosjektet ditt. Med god dialog og kommunikasjon med graver sørger vi for at du får gjort jobben når du skal.

Vi har sertifiserte feltteknikere med toppmoderne utstyr som rykker ut på både store og små oppdrag – alt fra hele bydeler til innmåling av en enkelt stikkledning på vei hjem fra jobb.

 

Korte frister og overveldende krav i forskrift og fra netteier?

I tillegg til egne krav i ledningsregistreringsforskriften som alle må forholde seg til, opererer gjerne mange netteiere med forskjellige innmålingsinstrukser og koder infrastrukturen sin på ulike måter.

Ingen grunn til bekymring!

Vi i Geomatikk har inngående kjennskap til kravene i ledningsregistreringsforskriften og vet hva som skal måles inn og hvordan. De nye kravene krever spesialkompetanse både med hensyn til hva som skal registreres, hvordan dette skal skje, samt kunnskap om bruk av verktøy og løsninger for datafangst og bearbeiding av innmålingsfiler. I tillegg har vi god kjennskap til de ulike netteierne, og vi vet ofte hvordan netteierne ønsker sine data levert.

For at du som graveentreprenør skal slippe å tenke på dette, holder vi oss løpende orientert og vil alltid levere i henhold til gjeldende krav, både i forskrift og spesialkrav fra netteier.

Etter at felttekniker har vært på grøfta og gjort innmåling bearbeider vi filen i henhold til netteiers krav til filformat. Vi kan også laste denne direkte opp i netteier sitt nettinformasjonssystem. Vi sørger for at selve innmålingen skjer i henhold til de kravene netteier måtte ha, og vi bearbeider innmålingsfiler fortløpende. På denne måten sørger vi for at netteier får det de skal ha, og at du overholder fristene du har fått fra netteier.

Den nye forskriften medfører for oss et litt større omfang på anleggsplassen. Grøftene må stå åpen, klar til innmåling. Vi hadde fryktet at det skulle ha en større påvirkning enn det egentlig har hatt. Geomatikk har løst det veldig fint i samarbeid med graveren, med god kommunikasjon og fleksibilitet.

– Stian Holmi, Site Service Nidaros

Hør mer om Site Service Nidaros sine erfaringer med å kjøpe innmålingstjenester fra oss i Geomatikk:

 

Enkel bestilling av innmåling via ledningsportalen.no

Bestilling av innmåling gjør du enkelt via ledningsportalen.no, enten samtidig som du bestiller kabelpåvisning eller som en egen henvendelse i etterkant.

Bestillingsløsningen for Ledningsmåling består av et skjema som fylles ut. Etter at skjema er fylt ut og sendt inn av deg, behandles henvendelsen som en prisforespørsel. Vi ser på jobben og vurderer omfanget (størrelse, beliggenhet, antall meter ledninger som skal måles inn). Deretter sender vi deg en tilbakemelding på hva jobben vil koste.

Du som entreprenør kan også inngå en rammeavtale på innmåling med oss. Da vil vi levere bestilte innmålingsoppdrag basert på inngått avtale. En slik rammeavtale vil inneholde fastpriser og vil gi deg forutsigbarhet ved at du enkelt kan planlegge allerede ved prosjektering hva innmåling vil koste.

Nå er det også mulig å bestille ledningsmåling som en tilleggstjeneste samtidig som du registrerer en gravehenvendelse, dette sparer deg for tid ved at du slipper å registrere to ganger!

Hvordan bestille ledningsmåling samtidig som du registrerer en gravehenvendelse

Hvordan bestille ledningsmåling som en egen henvendelse

Har du ikke har bruker i Ledningsportalen oppretter du enkelt og gratis en bruker her.
Bestillingsløsningen kan benyttes av alle aktører – både med og uten rammeavtale.

Flere netteiere har rammeavtaler om innmåling med oss som du kan benytte

Visste du forresten at noen netteiere allerede har rammeavtaler med oss om innmåling av ledninger som du kan benytte deg av? Du bestiller enkelt via ledningsportalen.no, vi sjekker ut eventuelle spesialkrav fra aktuelle netteier og om netteier allerede har avtale med oss. Har den aktuelle netteieren rammeavtale med Geomatikk vil du få tilbakemelding på pris basert på denne avtalen.

Netteierne benytter seg av rammeavtale om ledningsmåling fra oss fordi de vet at vi leverer i henhold til krav og til avtalt tid og kvalitet. Når du som graveentreprenør skal sørge for innmåling på vegne av en netteier vet du derfor at netteier blir fornøyd med leveransen dersom du bestiller jobben fra oss, og du sparer tid og ressurser som du heller kan bruke på videre fremdrift i prosjektene dine.

Hvordan opplever Mørenett avtalen med Geomatikk?

Mørenett er en av netteierne som har rammeavtale om innmåling med oss i Geomatikk. Til å begynne med hadde de en forenklet avtale hvor de fikk tilsendt skisser av avvik i kartene som vi fant når vi var ute på kabelpåvisning. Den gang benyttet Mørenett egne montører som dro ut i etterkant og påviste avvikene i områder med større avvik, og målte deretter inn traseene. På denne måten fikk de gradvis rettet opp feil i kartdokumentasjonen.

For å unngå dobbeltarbeid og doble utreiser inngikk Mørenett etter hvert en utvidet avtale med oss. Dette innebærer at vi nå måler inn avvikene med en gang samtidig som vi påviser. For Mørenett betyr dette både tid og penger spart. Etter innmåling sender vi over SOSI-filer som Mørenett selv legger inn i sitt nettinformasjonssystem.

For Mørenett måler vi ikke inn bare selve avviket, men hele traseen fra nettstasjon til kabelskap, eller fra kabelskap til kabelskap. Dette gjør vi etter ønske fra netteier for å sikre en helhetlig oppdatering av dokumentasjonen. Ved behov for adgang i nettstasjoner har våre feltteknikere direktekontakt med montør hos Mørenett som bistår.

Da Mørenett har en del kabelskare, har vi etter hvert også benyttet Geomatikk til oppryddingsjobber, for å få lagt kablene i trase. Vi benytter Ledningsportalen, noe vi synes er en oversiktlig måte å bestille på.

Vi er veldig fornøyde med avtalen vi har med Geomatikk. Det er enkelt å legge inn bestillinger, lett å ha oversikt over hva som er bestilt av jobber og vi opplever alltid en veldig god dialog.

– Ingeborg Aure, NIS-ingeniør i Mørenett.

Banner med tekst - stedfesting og innmåling

Les mer om ledningsmåling.