Digitale påvisningsmerker til maskinstyring

Få merkene fra påvisning rett inn i maskinstyringssystemet. Sikrere graving og mindre vedlikehold. 

Maskinstyring

Last påvisningsdata rett inn i styringssystemet

Ved påvisning er det nå mulig å få merkene målt inn med centimeterpresisjon (CPOS) slik at de kan overføres digitalt – rett inn ditt maskinstyringssystem. Digital påvisning bestilles i Ledningsportalen.

Hva er god nettdokumentasjon? Og hvordan kan vi bli bedre på det? 

Geomatikks feltteknikere lytter opp traseene og markerer dem med spraymerker som måles in med høypresisjons GNSS-utstyr. Så fort målingen er godkjent blir dataene tilgjengelig i Ledningsportalen, og kan lastes ned til maskinstyringssystemet i DXF eller LandXML-format. Ta kontakt med Geomatikk dersom du ønsker å få filene konvertert til et annet filformat. Vi konverterer mellom de aller fleste filformater og koordinatsystemer.

Bjorn Steinar3

Oversiktlig og effektivt

Når graveren til en hver tid kan følge med på hvor merkene befinner seg blir gravingen mer oversiktlig, skaderisikoen reduseres, og man slipper å bruke tid på å bevare og vedlikeholde merkene. Dette er spesielt nyttig i de tilfellene det kommer stor nedbørsmengder, frost, is eller snø som kan dekke til merkene i felt. Om du mot formodning skulle komme for nære kabler i forbindelse med graving vil et alarmsystem i maskinstyringssystemet ditt utløses. Dette reduserer sjansen for graveskader.

Ingen diskusjon

Dersom det oppstår en skade, vil Geomatikk kunne gå god for de digitale merkene slik at man unngår diskusjoner om merkenes posisjon. Vi jobber kontinuerlig med å gjøre Ledningsportalen bedre, og utvikle nye metoder for å gjøre hverdagen enklere for deg som graver. Et resultat av dette arbeidet er tjenesten «Digital påvisning” som du finner i bestillingsløsningen i Ledningsportalen.

Hvordan bestille digitale påvisningsmerker til maskinstyring

Du logger inn i Ledningsportalen med din bruker. Deretter velger du tjenesten Gravemelding/kabelpåvisning. Fyll ut skjemaet på vanlig måte, men husk å velge “Bestill digital påvisning”. Filene vil bli gjort tilgjengelig for nedlasting i ledningsportalen etter utført påvisning.

Digitale-merker-maskinstyring

Har du spørsmål?

Hvordan fungerer digital påvisning til maskinstyring?

Digital påvisning betyr at samtidig som felttekniker kartlegger og merker infrastrukturen med spray eller merkepinner, måler han også inn traseene digitalt. Dette gjøres med centimeterpresisjon (CPOS) og sendes til deg – slik at merkene kan overføres rett inn i maskinstyringssystemet ditt. Hør med oss dersom du er usikker på om maskinstyringssystemet ditt støtter våre filformater.

Hva koster digitale påvisningsmerker til maskinstyring?

Standard pris for tjenesten er kr 1695 + mva. pr. påvisning det bestilles maskinstyring for. Dataene leveres som LandXML-fil. Ta kontakt med Geomatikk dersom du ønsker å få filene konvertert til et annet filformat. Vi konverterer mellom de aller fleste filformater og koordinatsystemer.

Hvordan kan jeg få påvisningsdata til mitt maskinstyringssystem?

Bestillingen gjøres i Ledningsportalen. Hør med oss dersom du er usikker på om maskinstyringssystemet ditt støtter våre filformater.

Offentlige søknader

Ledningsmåling

FØLG OSS

Følg oss på sosiale medier!

Få viktige nyheter, nyttig informasjon, og invitasjoner til arrangementer, rett i innboksen med Geomatikks bransjebrev.

Ledningsportalen-small-logo2

Kundeservice telefon

09146
91509146

Teknisk support

810 33 400
support@geomatikk.no