Tofaktorautentisering for sikker innlogging!

Med et enkelt grep kan du sikre både dine og selskapets data. Vår sterkeste oppfordring til deg som kunde og bruker av våre system, er å sette opp tofaktorautentisering. Dette gjelder ved bruk av Ledningsportalen, GeoGrav, Innsynsportalen og GeoSak. Dersom et passord er på avveie kan det medføre store og kritiske konsekvenser for deg ved at uvedkommende kan få tak i viktig informasjon, som for eksempel infrastrukturen til netteier.

Bruk av tofaktorautentisering gjør det mye vanskeligere for uvedkommende å få tilgang til det aktuelle systemet, også i tilfeller hvor brukernavn og passord er på avveie. Dette enkle grepet sørger for at du må gjennomføre ett ekstra steg for å bekrefte din identitet, utover inntasting av passord. Tofaktorautentisering utgjør altså et ekstra lag av sikkerhet som kan forhindre misbruk av brukerkontoen din. Selv om noen andre skulle få tak i passordet ditt, vil de ikke kunne logge seg inn uten det andre leddet, som i nesten alle tilfeller involverer mobilen din.

Hvordan aktivere tofaktorautentisering i våre system:

For Ledningsportalen:

Ved aktivering av tofaktorautentisering i Ledningsportalen vil dette automatisk også gjelde for GeoGrav, da det er samme bruker som benyttes. For å aktivere tofaktorautentisering i Ledningsportalen trykker du på Rediger profil øverst i høyre hjørne og deretter Innstillinger for to-faktor autentisering:

 

Tofaktorautentisering for Ledningsportalen

Etter du har klikket på Innstillinger for to-faktor autentisering kommer du til siden under hvor du kan aktivere tofaktorautentisering ved å klikke på knappen Aktiver:

Aktivere tofaktorautentisering

Deretter laster du ned en tofaktorautentiseringsapp som for eksempel Google Authenticator eller Microsoft Authenticator. Skann QR-koden med den valgte autentiseringsappen, og du vil da få opp en 6-sifret kode som du skriver inn på siden vist under.

Aktivere tofaktorautentisering

For Innsynsportalen:

I Innsynsportalen klikker du på navnet ditt øverst i høyre hjørne og velger Min profil, og deretter Innstillinger for to-faktor autentisering. Stegene videre for å aktivere tofaktorautentisering er likt som beskrevet for Ledningsportalen over.

Tofaktorautentisering for Innsynsportalen

For GeoSak:

I GeoSak klikker du på navnet ditt øverst i høyre hjørne og velger Min profil, og deretter Innstillinger for to-faktor autentisering. Stegene videre for å aktivere tofaktorautentisering er likt som beskrevet for Ledningsportalen over.

Tofaktorautentisering for GeoSak

 

Har du spørsmål eller trenger hjelp med å sette opp tofaktorautentisering, ta kontakt med din kundeansvarlig!